Alles over het opladen van jouw elektrische auto
Elektrisch rijden is eenvoudiger dan ooit, maar hoe zit het met laden onderweg? Met de juiste laadpas heb je toegang tot duizenden laadpunten in Nederland en Europa. Maar welke laadpas kies je en wat is de beste laadpas zonder abonnement?
Elektrisch rijden wint snel terrein, maar een van de meest gestelde vragen is: wat zijn de kosten voor elektrisch laden? Is het echt voordeliger dan tanken? En hoe verschillen de tarieven bij een laadpaal thuis, publieke laadpunten en snelladers?
De wereld van elektrisch rijden ontwikkelt zich razendsnel. Waar je vroeger uren nodig had om je batterij op te laden, kun je tegenwoordig binnen minuten weer de weg op. Snelladen auto is dé gamechanger die elektrisch rijden nog toegankelijker en praktischer maakt. Maar hoe werkt snel laden auto precies?
Van laadpas tot ultrasnel laden
Elektrisch laden is in essentie simpel: je sluit je auto aan op een stroombron en de batterij wordt opgeladen. Toch zijn er grote verschillen in laadsnelheid en laadmethoden.
Langzaam laden (AC-laden, 3,7 – 22 kW)
Thuisladen of opladen bij een openbare laadpaal duurt gemiddeld tussen de 4 en 10 uur, afhankelijk van het laadvermogen en de batterijgrootte van je auto. Dit maakt het ideaal voor dagelijks gebruik en om je auto ’s nachts volledig op te laden.
Snelladen (DC-laden, 50 – 350 kW)
Snelladers langs de snelweg of bij laadstations laden je batterij in 20 tot 60 minuten tot 80% op, afhankelijk van het laadvermogen. Ideaal voor lange ritten, zodat je snel weer de weg op kunt.
Zo haal je het maximale uit thuis laden.
Een laadpaal thuis installeren is de slimste keuze als je een elektrische auto rijdt. Waarom?
Met een laadpaal thuis heb je altijd een volle accu en hoef je nooit meer te zoeken naar een openbare laadplek. Je laadt eenvoudig op wanneer het jou uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van bezette of dure publieke laadpalen.
Bovendien ben je met thuis laden vaak goedkoper uit, omdat opladen aan huis tot 50% voordeliger kan zijn dan snelladen bij een laadstation. Zo bespaar je op je laadkosten en houd je meer over voor andere dingen.
Wil je nog slimmer laden? Dan kun je profiteren van dynamische energietarieven en opladen op momenten dat de stroom het goedkoopst is. Dit maakt laden efficiënter én voordeliger.
Daarnaast kun je met een laadpaal aan huis nog duurzamer rijden door deze te combineren met zonnepanelen. Zo laad je je auto op met je eigen groene stroom en verlaag je je ecologische voetafdruk.
Zo werkt het, dit kost het en hier vind je ze!
Snelladen auto betekent dat je je elektrische auto in korte tijd oplaadt met een hoger vermogen dan bij reguliere laadpalen. Dit gebeurt via een DC-snellader, die direct energie naar de batterij stuurt, waardoor het laden veel sneller gaat dan met een normale AC-laadpaal.
Met een BYD EV profiteer je van snelle en efficiënte laadtijden, dankzij de geavanceerde Blade Battery-technologie. Maar hoe werkt elektrisch laden precies? En hoe zorg je ervoor dat je altijd…
Elektrisch rijden is de toekomst, maar wat als je thuis wilt laden zonder je elektriciteitsnet te overbelasten? Een load balancing laadpaal is de oplossing. Hiermee laad je jouw BYD op…
Bij het thuis opladen van een elektrische auto is het belangrijk om te weten of je een 1-fase of 3-fasen laadpaal nodig hebt. Dit hangt af van je meterkastaansluiting en de gewenste laadsnelheid. In…
Elektrisch rijden is eenvoudiger dan ooit, maar hoe zit het met laden onderweg? Met de juiste laadpas heb je toegang tot duizenden laadpunten in Nederland en Europa. Maar welke laadpas…
Elektrisch rijden wint snel terrein, maar een van de meest gestelde vragen is: wat zijn de kosten voor elektrisch laden? Is het echt voordeliger dan tanken? En hoe verschillen de…
De wereld van elektrisch rijden ontwikkelt zich razendsnel. Waar je vroeger uren nodig had om je batterij op te laden, kun je tegenwoordig binnen minuten weer de weg op. Snelladen…
Met een laadpaal thuis rijd je voordeliger, comfortabeler en duurzamer. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Wat zijn de kosten voor een laadpaal thuis? En waarom is…
Wil je meer weten over elektrisch rijden en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan via onderstaande knop. Zo ontvang je direct al het nieuws in jouw mailbox. We houden je graag op de hoogte, want er gebeurt veel rondom elektrische mobiliteit.
Hoor als eerste over de laatste ontwikkelingen